IDUN - YOGA FÖR GRAVIDA utbildning– 85 hr

IDUN– I Din Unika Närvaro, 

med Jennie Liljefors och Ulrica Norberg samt speciallärare 


EARLY BIRD PRIS, 1000 kr rabatt. Gäller fram till 1/3/2023. 


Lär dig kloka verktyg att hantera de kroppsliga och sinnliga förändringarna under en graviditet och förlossning samt hur du kan coacha blivande föräldrar att kunna skapa mer harmoni och trygghet vid graviditet, förlossning och tiden efter.

IDUN är en komplett utbildning kring tiden före, under och efter en graviditet. Utbildningen är grundlig, omfattande och djup. Du får lära dig hur man bäst kan förbereda sig inför en graviditet, få hjälp om man har svårt att bli gravid samt hur man kan hjälpa sig själv att läka och återhämta sig på bästa sätt efter en förlossning. Ett stort fokus ligger även på förlossningsförberedelse.

Denna unika utbildning har både djup och bredd och har vuxit fram över tid. Här samlar Jennie och Ulrica sina insikter och kunskaper samt många års erfarenhet från deras arbete med gravidträning samt egen erfarenhet av graviditet och förlossningar. 

Namnet IDUN – I Din Unika Närvaro - står för att varje kvinnas graviditet är Unik och kan ge olika känslor vid olika graviditeter, även hos en och samma mamma. 

Idun är den kvinnliga urkraftens gudinna. Vi kan historiskt via olika sägner och skrifter läsa om hur kvinnor i urminnes tider vid graviditet och förlossning tagit jorden, naturen, universum och den inre potentialen till hjälp. Att komma i kontakt med moder jord, naturens rytm och den feminina kreativa energin vi har inom oss genom ritualer, praktiker, systerskap, andning, meditation och yoga är och har i urminnes tider varit naturligt. 

Kvinnor måste idag lyfta sig själva och varandra och se till denna kraft. I detta så snabbt utvecklande samhälle har på många håll i världen förlossningens fokus gått från att känna in och följa den naturliga kraften till att mer använda sig av en systematiserad, planerad och medicinsk strategi. 

Det är dock i samspel mellan natur och medicin som vi kan bli som starkast. Yoga för gravida kan hjälpa oss att komma i kontakt med vår biologiska potential.

Jennie och Ulrica är båda överens om att bära och föda barn är en individuell resa. Varje kvinnas upplevelse bör stå i fokus, då alla graviditeter är annorlunda. Precis som våra kroppar, sinnen och själar behöver olika redskap och verktyg för att kunna förberedas på bästa sätt behöver vi även hitta tekniker för att hjälpa oss anpassa oss till den unika situation som uppstår när vi blir föräldrar. Med en regelbunden och säker träning  kan mamman vårda och stärka sin kropp såväl som sitt sinne  både under och efter graviditeten.

OM UTBILDNINGEN

Under utbildningen kommer teamet av lärare (Jennie och Ulrica ackompanjeras av en erfaren barnmorska samt en fysioterapeut) att fokusera på kvinnohälsa, rörelseträning, andning, återhämtning och meditation under en graviditet, Prenatal yoga, Postnatal yoga samt förlossningsförberedande. 

Denna utbildning är för yogalärare som önskar hjälpa gravida med att bygga upp sin fysik, sin mentala styrka och vårda det själsliga under graviditeten samt skapa goda förutsättningar för en harmonisk förlossning även med anpassade andningstekniker.  Utbildningen innehåller även kunskap som fokuserar på tiden efter bebisen har fötts med stort fokus på mammans återhämtning  

Även du som är barnmorska/doula eller förlossningspedagog och vill bredda dina kunskaper om yoga för gravida kommer att få stor behållning av denna utbildning. 

Yoga för Gravida handlar om att ge den gravida kvinnan verktyg att hitta ro, glädje och avspänning i stunden, att kunna samarbeta med de stora förändringarna inom och utom henne, sänka stress, öka medvetenheten samt bygga upp de dimensioner av kvinnan som hon behöver under graviditet, vid förlossning samt  i den nya rollen som mamma.

Under en graviditet vänder vi fokus inåt både medvetet och omedvetet. Närvaroträning hjälper mamman att lättare få kontakt med sin egen kraft och sig själv. Den fysiska yogan hjälper till att grunda, skapa mer plats i kroppen, minska de negativa effekterna av graviditetsåkommor, stärka upp och få en mer resistent kropp, få en bättre hållning samt ge bättre förutsättningar för läkning och återhämtning tider efter förlossningen. 

Förutom att en graviditet innebär att en kvinna ändrar form rent fysiskt, sker även en förändring på det sinnliga och emotionella planet. Även här är yogans metoder till stor hjälp. Yogateknikerna hjälper kvinnan att komma i kontakt med sig själv och sitt barn, få en bättre balans i sin kropp med det växande barnet i magen. Mycket fokus läggs på avspänning, avslappning och andningsövningar samt rörelse med inriktning på mental närvaro i stunden.

Du får lära dig allt du behöver kring en graviditet hos både mamma och barn. Hur man som kvinna kan förbereda sig inför en graviditet, få hjälp om man har svårt att bli gravid samt hur man kan hjälpa sig själv att läka och återhämta sig på bästa sätt efter en förlossning. 

Denna utbildning kommer att vara ett verktyg för dig hela livet i din roll som yogalärare, förälder, partner och medmänniska.

INNEHÅLL

Denna utbildning är framtagen av Jennie Liljefors och Ulrica Norberg.

Utbildningen innehåller Gravidyoga, infertilitetsyoga/missfall, postnatalyoga, förlossningsförberedelse, förlossningsförberedande andning, meditation, hormonell påverkan hos mamman, fostrets utveckling under de tre trimestrarna, anatomi och biomekanik, massage,  mental förberedelse/positiv visualisering, partnerns roll, fjärde trimestern – tiden efter.

INFORMATION

Längd: 85 tim varav 60 tim lärarledda lektioner uppdelat på två kurstillfällen samt 25 tim egenstudier inkl. studiematerial/inläsning/ observation/videomaterial.

Efter utbildning kan du registrera din utbildning på Yoga Alliance som sk. Continuing Education.   

Kursdatum: 5-8 oktober samt 9-12 november, 2023.

Plats: Altromondoyoga studio Östermalm samt Lidingö.

Tid: 09.00-17-00 med paus för 1 timme lunch.

Förkunskaper: 200 tim yoga utbildning samt minst 3 års regelbunden praktik. 

Lärare: Jennie Liljefors, Ulrica Norberg samt speciallärare.  

Pris: 13 500 kr (kan faktureras även delfaktura). Early bird pris 12 500 kr gäller fram till 30 november 2022.                      

ANMÄLAN

Maila till jennie@altromondoyoga.com samt betala anmälningsavgift på 3 500 kr genom att klicka på 'BOOK NOW' längst ner på sidan för anmälan. 

AVBOKNINGSREGLER

Betalning av anmälningsavgiften på 3 500 kr sker direkt i samband med anmälan för att garantera din plats. Anmälningsavgiften återbetalas inte.

Efterföljande faktura på resterande av kursavgiften kommer efter registrering. Hela kursavgift ska vara betald innan kursstart. 

Återbetalning av kursavgift (minus anmälningsavgift) innan utbildningens start sker endast vid sjukdom/skada* och uppvisande av läkarintyg. 

Vid avbokning senare än 2 veckor innan kursstart återbetalas endast 50% av kursavgiften. 

Avbokning efter påbörjad utbildning ger ingen återbetalning.


Välkommen till IDUN- I Din Unika Närvaro