IDUN - YOGA FÖR GRAVIDA utbildning– 85 hr


YOGA FÖR GRAVIDA utbildning

IDUN– I Din Unika Närvaro  
med Jennie Liljefors och Ulrica Norberg samt speciallärare.
 
17–21 April 2024 
 
Lär dig kloka verktyg att hantera kroppens, sinnets och själens förändringar under graviditet och förlossning samt hur du kan coacha blivande föräldrar att kunna skapa en mer harmonisk och trygg graviditet samt ge tips till tiden efteråt. 


Om utbildningen

Denna unika utbildning ger dig både djup och bredd och fokuserar på att varje kvinnas unika upplevelse bör stå i fokus under havandetiden. Eftersom varje graviditet är just unik. 
Denna utbildning är framtagen av gravidyogalärarna Ulrica Norberg och Jennie Liljefors som har arbetat länge med yoga och gravidyoga. I IDUN – gravidyogautbildning, samlar dom sina insikter kring, kunskaper om gravidträning och mångåriga erfarenheter av att hjälpa gravida under och efter graviditet. Ulrica och Jennie brinner båda för att låta en graviditet få ta plats i den havandes liv. Dom anser att bära och föda barn är en individuell resa, och kan en kvinna få äga den resan, då finns det god möjlighet att förlossning och första tiden efteråt med bebisen blir mer harmonisk. 
 
Att anpassa träning, återhämtning och förberedelser efter det hormonella tillstånd en graviditet är, gör en oerhörd skillnad för den havandes likväl som för bebisens mående. Precis som våra kroppar, sinnen och själar behöver olika redskap och verktyg för att kunna förberedas på bästa sätt behöver vi även hitta tekniker för att hjälpa oss anpassa oss till den unika situation som uppstår när vi blir föräldrar. 
 
Under utbildningen kommer teamet av lärare (Jennie och Ulrica ackompanjeras av en erfaren barnmorska) att fokusera på kvinnohälsa, rörelseträning, andning, återhämtning och meditation under en graviditet, Prenatal yoga, Postnatal yoga samt förlossningsförberedande. 
 
IDUN är en komplett utbildning kring tiden före, under och efter graviditet. Utbildningen är grundlig, omfattande och djup. Du får lära dig hur man bäst kan förbereda sig inför en graviditet, få hjälp om man har svårt att bli gravid samt hur man kan hjälpa sig själv att läka och återhämta sig på bästa sätt efter en förlossning. Du får lära dig allt du behöver kring en graviditet hos både mamma och barn. Hur man som kvinna kan förbereda sig inför en graviditet, få hjälp om man har svårt att bli gravid samt hur man kan hjälpa sig själv att läka och återhämta sig på bästa sätt efter en förlossning. Denna utbildning kommer att vara ett verktyg för dig hela livet i din roll som yogalärare, förälder, partner och medmänniska.
 
Denna utbildning är för yogalärare som önskar hjälpa gravida med att träna upp sig fysiskt, mentalt och själsligt under graviditeten samt skapa goda förutsättningar för en harmonisk förlossning. Men även ge kloka råd och tips för förlossningsförberedelse samt anpassade andningstekniker samt tiden efter att bebisen har nått livets ljus. Tiden innan, under och efter fokuserar vi på. 
 
Även du som är barnmorska/doula eller förlossningspedagog och vill bredda dina kunskaper om yoga för gravida kommer att få stor behållning av denna utbildning. Yoga för Gravida handlar om att ge den gravida kvinnan verktyg att hitta ro, glädje och avspänning i stunden, att kunna samarbeta med de stora förändringarna inom och utom henne, sänka stress, öka medvetenheten samt bygga upp de dimensioner av kvinnan som hon behöver under graviditet, vid förlossning samt under amning och i den nya rollen som mamma.
 
INNEHÅLL: 
Gravidyoga, infertilitetsyoga/missfall, postnatalyoga, förlossningsförberedelse, förlossningsförberedande andning, meditation, hormonell påverkan hos mamman, fostrets utveckling under de tre trimestrarna, anatomi och biomekanik, massage, mental förberedelse/positiv visualisering, partnerns roll, fjärde trimestern – tiden efter.
 
 
UTBILDNINGENS OMFATTNING: 
Utbildningen är 85 hr totalt. 
Kurshelgen i April innefattar 40 lärarledda lektionstimmar, 5 hr online träffar, 25 hr är studiematerial/inläsning/videomaterial och 15 timmar till observation och hemtentamen.
 
Kursdatum:  
3 April Online Live kl 18-20.30. Genomgång av kurs och presentation
, 17-21 April Kurshelg på plats på Altromondo yoga studio i Stockholm (9-17 dagligen), 
13 maj Online Live kl 18-20.30 Undervisning och tentamensgenomgång. 
Hemtenta inlämnad senast den 9 juni. 
10 juni Online Live kl 19-20. Kursavslutning. 


Återkoppling på hemtentamen från lärare innan 20 juni via mail. Förkunskaper:200 hr yogautbildning samt minst 2 års regelbunden praktik.  
Efter utbildning kan du registrera din utbildning på Yoga Alliance som sk. Continuing Education.
 
Pris:  9500 kr inkl moms. Anmälan: Anmäl dig genom att maila oss till. jennie@altromondoyoga.com samt trycka på knappen nedan "Book Now ", då betalar du enkelt hela summan. 

Det går även bra att betala mot faktura, vänligen maila oss faktura uppgifter till jennie@altromondoyoga.com


Sista anmälnings dagen är 1/4 2024.


Avbokningspolicy: 
Anmälan är bindande och kursavgiften garanterar dig en plats på kursen. 


Behöver du boka av utbildningen före 30 dagar innan kursstart återbetalas en summa minus en anmälningsavgift på 3500 kr.


Om avbokning behöver ske senare än 30 dagar innan kursstart betalas restbeloppet på 5000 kr åter endast åter om en ersättare kan fylla din plats. 

Alla avbokningar görs skriftligen till jennie@altromondoyoga.com

 
VIDARE OM UTBILDNINGEN:
Under en graviditet vänder vi fokus inåt både medvetet och omedvetet. Närvaroträning hjälper mamman att lättare få kontakt med sin egen kraft och sig själv. Den fysiska yogan hjälper till att grunda, skapa mer plats i kroppen, minska graviditetsåkommor, stärka upp och få en mer resistent kropp, få en bättre hållning samt ger bättre förutsättningar för läkning och återhämtning tider efter förlossningen. Förutom att en graviditet innebär att en kvinna ändrar form rent fysiskt, sker även en förändring på det sinnliga och emotionella planet.  Även här är yogans metoder till stor hjälp. Yogateknikerna hjälper kvinnan att komma i kontakt, och i bättre balans med sin kropp och med det växande barnet i magen då stor fokus läggs på avspänning, avslappning och andningsövningar samt rörelse med inriktning på mental närvaro i stunden.Om varför vi valt att kalla denna utbildning för IDUN: 
Idun är den kvinnliga urkraftens gudinna. Vi kan historiskt via olika sagor, sägner och skrifter läsa om hur kvinnor i urminnes tider vid graviditet och förlossning tagit jorden, naturen, universum och den inre potentialen till hjälp. Att komma i kontakt med moder jord, naturens rytm och den feminina kreativa energin vi har inom oss genom ritualer, praktiker, systerskap, andning, meditation och yoga är och har i urminnes tider varit naturligt. 
 
” Vi anser att ibland kan fokus ligga för mycket på att man måste vara den perfekta föräldern, att det bara finns ett socialt accepterat sätt att föda eller att man måste må på ett särskilt sätt under en graviditet. Vårt fokus ligger inte att kommentera eller styra utan att ge utrymme, kraft, avlastning och neutralitet under resan. Verktyg som man gynnas av i hela livet. ”
 
Kvinnor måste idag lyfta sig själva och varandra och se till denna kraft. I detta så snabbt utvecklande samhälle har på många håll i världen förlossningens fokus gått från att känna in och följa den naturliga kraften till att mer använda sig av en systematiserad, planerad och medicinsk strategi. Det är dock i samspel mellan medicin och natur som vi kan bli som starkast och yoga för gravida kan hjälpa oss att se vår biologiska potential.
 
Välkommen till IDUN- I Din Unika Närvaro.

/ Jennie och Ulrica