Om oss

Jennie Liljefors

Altromondo, yoga, Jennie Liljefors, Healing Yoga

Jennie är utbildad yogalärare enligt the Yoga Alliance kriterier och är Anusara Inspired instruktör®. Hon har tjugo års erfarenhet av undervisning. Hon lär ut Anusarayoga, yinyoga, restorative yoga, mediyoga, meditation,  gravidyoga och postnatalyoga.  Jennie arbetar dessutom med Healing yoga, en yogaform hon skapat baserat på hennes omtalade bok ”Healing yoga – Den läkande kraften” (Lava 2017),  som bland annat handlar om hur vi med yoga kan bearbeta och läka vid PTSD. Hon håller PT – yoga med terapeutisk inriktning, då främst med fokus på bearbetning av olika sorters trauman, psykiska som fysiska.

För Jennie är linjering A och O för att låta energin flöda friare. Hennes intresse och engagemang i ayurveda och kost gör att hon erbjuder en helhetslösning för en bättre hälsa på alla plan. Jennie fortsätter årligen att studera och fördjupa sig inom yogans magiska värld.

Vill du ha personlig träning, antingen själv eller i grupp är det Jennie du ska kontakta. Hon är en skicklig pedagog som med mjukhet och humor guidar dig genom din yogapraktik.

”När jag utför yoga övar jag mig på att leva genom att möta mig själv om och om igen. Ur ett större perspektiv ser jag yoga som evolution. Vi fortsätter att utvecklas för att vi utför yoga och möter oss själva, yogan fortsätter att utvecklas för att vi för budskapet vidare.
Yoga är en gåva redan från första mötet då man tänder ett ljus som aldrig släcks. Desto mer man praktiserar desto starkare kommer ljuset att brinna! Det är när vi stannar upp och stillnar som utveckling kan ske.
 Jag känner en stor tacksamhet till kunskapen om yoga och dess budbärare”.

Jennie drev Altromondo Yoga och butik i Alassio i Italien i 7 år innan hon tog konceptet med sig till Sverige. Altromondo Yogastudio öppnades hösten 2014 på Grev Turegatan 18 i Stockholm. Ordet altromondo betyder en annan värld på italienska och symboliserar att mötet med yoga innebär just det.

Läs mer om Jennie här.

Shirin Djavidi

Shirin Djavidi är utbildad inom ISHTA yoga (200 hr ishta graduate) av bland annat Ulrica Norberg, Sarah och Alan Finger.

Shirin har precis flyttat hem från Mallorca efter fem år, där hon undervisade regelbundet både i grupp, privat och på många träningsresor.  Shirin kommer ursprungligen från fitness världen som både aerobic instruktör, personlig tränare, löparcoach och har även spelat tennis sedan hon var liten. Yogan var det som kom in allra senast i hennes liv. Det var yogan som knöt ihop säcken till resten av hennes bakgrund inom träningen. När alla bitar föll på plats skapade hon konceptet SKY training, som står för styrka, kondition och yoga. Delar som för Shirin är viktiga för en hållbar och stark kropp, både fysiskt och mentalt. Shirin jobbar också som personlig tränare och journalist

Hennes klasser genomsyras av intresset att bli uppmärksam på sin kropp, att bygga styrka inifrån och ut, samt intresset för andningen. Men där även humor får ta stor plats. Under Shirins klasser kommer du att få njuta av ett flowigt yoga pass som hon jämför med en feelgood film. Uppvärmning, peaken, samt nedvarvning och slutligen savasana, det vill säga, introduktionen av karaktärerna, det mest spännande i filmen med kärlek, svek, humor, relationer och utmaningar, där allt till slut planar ut och där de sista minuterna kanske bjuder på en känsla av upprymdhet och glädje.

Läs mer om Shirin på www.shapebyshirin.se www.skytrainingbyshirin.com

Instagram: shapebyshirin & skytrainingbyshirin

Alexandra Donovan

Alexandra Wijkman Donovan eller Sandra som hon oftast kallas hittade yogan nar hon bodde i New York på 90 talet och har fortsatt att inspireras och utvecklas inom yogan de senaste 16 åren. Yogan var en del av en teaterutbildning som Sandra gick och för första gången i sitt liv sa kände hon att hon hittat en practice som gav lugn, sinnesro och en djup känsla av samhörighet.

Sandra har gått flera utbildningar inom yogan bland annat med Intergral Yoga Institute , NYC, YogaWorks 200 Hours , Tantra Flow Yoga med Jeanne Heilemann 500 Hours och Radiantly Alive , Bali.

Hon känner ett starkt kall att förmedla yogans fantastiska möjligheter till att hitta hem till oss själva och ett inre lugn men även till att i det lilla påverka var vårld till en bättre och mer harmonisk plats.Hennes klasser varierar men har oftast ett flöde med musik , alignment och ett tema.

Sandra undervisar i Yin , Restorative och Hatha men Vinyasa Flow är det som har varit och är hennes kall. De sista två åren har Sandra även utbildat sig inom shamansk healing så hennes hjärta brinner också för vår jord och alla dess varelser- såsom människor och djur

Du kan läsa mer om Sandra här

Anja Bergh

Anjas styrka som yogalärare är hennes närvaro. I salen finns bara dem som yogar och den rörelse, språk och momentum som uppstår.

Hon är certifierad i Embodied Flow™ yoga som använder sig av de olika kroppsystemen för att finna närvaro i rörelse som ett sätt till frihet i sig själv, acceptans, läkning, styrka och sårbarhet.

På hennes klasser kan du vänta dig dynamisk rörelse och utmaning för kroppen ibland, lugn ibland, och med fokus på det mest avslappnande sättet som är tillgängligt just nu.

Anja mötte yogan för 20 år sedan och har undervisat på heltid i 14 år. Tidigare certifierad i Anusara Yoga gled hon över till det mer somatiska sätt kring 2012 och började undervisa det hon själv praktiserade mest. Hon har utbildat yogalärare i över 10 år, undervisar på yogobe.com, skrivit både bloggar, i böcker och tidningar om yoga och undervisat världen runt.

Anja studerar med och inspireras av: Tara Judelle, Bonnie Bainbridge-Cohen, Sally Kempton, Irene Lyon.

Du kan läsa mer om Anja här

Shay Peretz

Shay was was born in Israel, raised In Argentina and arrived Stockholm in 2012 from Venice California.

He has been in his practice for over 20 years with teachers and influences ranging from Forrest Yoga, Vinyasa Flow and Bhakti Yoga and influence and teachers across studios in the USA and Los Angeles.

Shay’s practice and style of teaching is rooted and has evolved from a prolonged residency at Green Gulch Zen Center – a Suzuki Roshi, Soto based Zen Monastery in the San Francisco Bay Area and his experience as a mountain guide in the Sierra Nevada Mountain range in California.

Sharing these influences he teaches weekly active vinyasa and meditation session at numerous studios in Sweden and abroad and is appreciated for his strong presence and for meeting his student’s at the edge of their expansion.

Siiri Soveri

Siiri är certifierad Ashtanga Vinyasa, Vinyasa, Hatha och Rocket Vinyasayoga-lärare.

Siiri kör efter principen ”Teach what you practice / practice what you teach”. Resultatet blir allt som oftast en dynamisk, flödande Vinyasayoga till musik som förstärker praktiken. Det är härligt att testa gränser och prova nytt, samtidigt som det är lika viktigt att lyssna in och respektera sig själv, sin kropp, och sin dagsform. Yoga ska vara kul och givande, vi hinner ta oss själva på alldeles för stort allvar utanför mattan.

Siiri strävar till att inspirera och att bli inspirerad. Hennes mission är att få andra att få känna samma glädje genom rörelse, kontakt genom andetaget, upprymdhet genom att testa nya saker, och passion genom engagemang, som hon fått förmånen av att uppleva genom sina lärare. Målet är att skapa ett lekfullt, nyfiket och dedikerat utrymme för så väl nybörjare som erfarna yogisar. Ett utrymme där du får möjlighetem att landa in i dig själv och/eller helt enkelt röra dig till musik, bara för att det är kul. Du bestämmer vad du känner att du behöver i stunden.

Hon påbörjade sin yogaresa år 2003 med en introduktionskurs i Ashtanga Vinyasayoga. Detta ledde till många år av on/off praktik och ett växande intresse för yogan. År 2013 flyttade hon Stockholm och började upptäcka det stora utbudet av fantastiska yogastudios med ett överflöd av olika spännande yogastilar som staden har att erbjuda. Hon upptäckte även att yoga förutom att vara fysiskt utmanande samt psykiskt balanserande, även kan vara väldigt, väldigt kul! Man kan göra det till musik! Med glimten i ögat. Och men stor kreativitet och variation.

Du kan läsa mer om Siiri här

Cecilia Wikner

DSC_3490

Cecilia Wikner och har yogat regelbundet i mer än 20 års tid. Hon har praktiserat många olika former av yoga men Ashtanga yoga är den metod som hon främst utövar. Cecilia började undervisa yoga år 2003 och har sedan dess arbetat bland annat på Stationshuset i Saltsjöbaden, Atmajyoti i Stockholm och under fyra års tid i Förenade Arab Emiraten.

Cecilia har i grunden en 200 timmars teachertraining med R. Alexander Medin och flertalet teachertrainings och intensivkurser med Ron Reid och Marla Meenakshi. Andra lärare som inspirerar undervisnigen är bland annat Maty Ezaraty och Petri Räisänen.

Under åren har Cecilia även vidareutbildat sig för flertalet internationellt erkända lärare både i Sverige och utomlands och hon har varit i Mysore, Indien, hos Sri K. Patthabi Jois och R. Sharath Rangaswami.

Sedan januari 2012 driver Cecilia även sin egen yogastudio i Saltsjö-Duvnäs. Läs mer om Cecilia här.

Helena Wintre

Helena FW webb

Helena är utbildad yogalärare i USA enligt the Yoga Alliance kriterier och Anusara Inspired instructor®.

De lärare som Helena kontinuerligt vidareutbildar sig hos är bl.a. Sianna Sherma och Neesha Zollinger. Med en bakgrund från basket, kampsport och många år som gruppträningsinstruktör på SATS så är det yogan som intagit en stadig plats i hennes liv.

Yogan är en praktik som pågår 24 timmar om dygnet och som påminner om att njuta och vara tacksam över vardagens guldkorn och att se det unika i dig själv och andra.

Hon är grundare och ägare av yogaShakti och förutom yogan så jobbar Helena med grafisk design, webbdesign och har sitt eget klädmärke; Silence, som gör sköna yogakläder.

Helena är också en av huvudlärarna för yogalärarutbildningen i Viryayoga. Läs mer om Helena här.

Ulrica Norberg

IMG_1239

Ulrica har studerat och undervisat yoga i över tjugo år och har lång erfarenhet inom ett brett spektrum av olika yogiska system. Hennes undervisningsstil är kunnig, inspirerande, generös och varm och speglar element från sin egen meditation och yoga praktik, pedagogisk erfarenhet, liv och studier. Hon har en magisterexamen i film och journalistik, bott i USA under många år, rest över hela världen innan hon återvände tillbaka till sitt hemland Sverige där hon bor idag med sin man och deras gemensamma två små barn.

Ulrica har spelat en viktig roll för yogans utveckling i Europa från 90-talet. Hon har utbildat över 500 yogalärare och är en mycket omtyckt lärare, tränare, mentor samt författare till flera artiklar, böcker inklusive filmer om yoga.

Web: www.ulricanorberg.se
instagram: ulricanorberg

Anna Gordh Humlesjö

annagordh

Anna Gordh Humlesjö har utvecklat sin egen vinyasa flow yogastil där kreativa, smarta och sköna rörelsesekvenser möter influenser från modern dans, “yoga off the mat”, Shiva Rea’s ‘Prana Vinyasa®’ och spännande forskning kring mindfulness och personlig utveckling. Compassion till oss själva, varandra och världen är centralt i allt hon gör. Hon har praktiserat yoga och dans i 20 år, verkat som yogalärare sedan 2008 och använder yoga som en plattform för socialt engagemang.

Annas styrka är genomtänkt pedagogik och förmåga att skapa community. Både nya och erfarna yogaelever vägleds att utveckla sin potential sida vid sida.

“Varje gång vi ställer oss på mattan yogar vi tillsammans med varandra och resten av världen”

Frida Starvid

Frida har praktiserat yoga regelbundet sedan 2010. Hon är lärare i Vinyasa Flow, Ashtanga, Rocket Vinyasa och Yin, med sin grundläggande utbildning 200h från Sampoorna Yoga i Indien. Efter det har hon kompletterat med utbildningar i Rocket Yoga för David Kyle i Barcelona och Madeleine Stjärnsvärd i Stockholm, samt i Yin yoga för Angela Jarvis-Read i Frankrike. Frida har undervisat på en mängd olika studios i Stockholm, och har också jobbat som assisterande lärare på Sampoornas lärarutbildning under säsongen 2017-18.

Frida tycker allra bäst om att dela med sig av en positiv, stark och utmanande yoga, då hon av erfarenhet vet att detta kan vara den bästa vägen in i meditationen. Det klokaste rådet hon fått av en lärare är att för allt som är viktigt krävs tid, tillit och tålamod, och detta är något hon gärna vill förmedla vidare till sina elever. Hon uppskattar att yogan på så många sätt kan tydliggöra människors inställning till andra saker i livet, och förutom integritet och lekfullhet är tanken om icke-jämförande en drivande kraft i hennes yogafilosofi.

När Frida har tid över från undervisningen skriver hon ibland för Yogobe´s blog, och driver yogamärket FURÖ tillsammans med sin sambo. Läs mer om Frida här: www.fridabostrom.com

Nicole Hedman

Nicole är internationellt certifierad Kundaliniyoga lärare level 2, enligt Yogi Bhajan och har utövat yogan sedan tidigt 90-tal. En före detta Premiär dansös vid The Australian Ballet och första soloist vid Kungliga Baletten, hon fann Kundaliniyoga som ett fantastiskt komplement till den krävande dansen.

Nicole har en förmåga att inspirera och guida dig enligt dina förutsättningar. Det hon älskar mest med denna yoga form är att alla kan genomföra den. Med sin glöd tänder hon andras inre ljus.

”Kundalini yoga har förbättrat min livskvalitet enormt. Det är en ära att få dela detta med mina medmänniskor på ett jordnära sätt.

Anders Östman

anders.ostman

Anders började med yoga när han bodde i England 2001. Han har gått många yoga immersions och workshops genom åren för välrenommerade lärare som Sharon Gannon, Gurmukh Kaur Khalsa  och Anthony Benenati för att nämna några. 2013 åka han till södra Brasilien för att gå en Vinyasa yogautbildning certifierad av RYS 200 Yoga Alliance med David Lurey och Mirjam Wagner.

Efter utbildningen började Anders direkt jobba som yogalärare. Hans klasser är ofta dynamiska med armbalanser och handståenden som också är något som han själv gillar mycket i sin egen yogapraktik.

Eva Lindblad

Yoga has been part of Eva’s life since she was 17, but it wasn’t until yoga saved her life that it went from being a hobby to being a lifestyle – and a profession.

She has studied with Les Leventhal, Emily Kruser, Levi Banner, Scott Lyons, Satu Tuomela, Bex Tyrer and Rusty Wells, to name a few. For Eva, yoga is so much more than simply a physical exercise. It’s therapy – it’s a safe haven where you’re allowed to be whatever you are, to breathe, feel and truly focus on being rather than doing. In a world of constant pressure of performing beyond human capacities, Eva’s yoga is an antidote: a safe place where we never have to feel that we are not good enough.

Eva’s classes focus on physical sensations, breath and presence and on learning how to listen to the signals that your body is sending you. The yang classes are flowy, gracious and at times challenging, yet giving you the space to never push yourself more than your body wants you to. The Slow Flow classes are soft, grounding and healing, intending to make you feel safe and protected, guiding you into yourself and your endless capacities, deep self acceptance and self love.

Sandra Janson

Sandra har i grunden en 200h Hatha utbildning enligt The Yoga Allience kriterier, 100h Yin Yoga utbildning och flertalet timmar påbyggnads utbildningar i prayamama, meditation, sekvensering och linjering. Hon har gått workshops för Nikki Costello, Marc Holzman, Joe Barnett, Chuck Miller, James Brown, Sudhir Tiwari och Caroline Westling samt gått brevid Naomi Grosin och Sara Granström som lärling.

Sandras egen yogapraktik startade i Ashtanga vinyasa yoga systemet men skiftade ganska snabbt över till en mer Hatha baserad yoga med fokus på Pranayama och Meditation. Hennes klasser byggs ofta upp från ett mjukare förhållningssätt till mer utmanande rörelser och positioner, tempot är av en lugnare karaktär där transaktionen mellan positionerna är flödade. Medvetenheten kring andetaget finns där igenom hela klassen.

Teknik och linjering är viktiga inslag i hennes undervisning samt att alltid bjuda in till och uppmuntra eleven att arbeta med props på mattan för att enklare anpassa praktiken till hens skeletala och muskulära förutsättningar men inte minst för att undvika skador.

”Min egen yogapraktik hjälper mig behålla fokus och leva mitt liv med större medvetenhet kring mig själv och andra”

Om du vill läsa mer om mig, mina klasser, workshops och yogaretreats kan du besöka mig på sociala medier.

Hemsida: www.sandrajanson.com

Instagram: sandrajansonyoga

Facebook: sandrajansonyoga

 

Sandra Lones

Sandra Lones

Sandra har utövat yoga regelbundet sedan 2012. Då hon tränade elitgymnastik som ung kändes yoga som träningsform bekant, men det som gör att hon återkommer till mattan är framförallt den magiska – och beroendeframkallande – känslan efter savasana (viloposition). Våren 2016 genomförde Sandra 200 TT med Anna Hultman. Hon hämtar inspiration till sina klasser från livets ups and downs och från sin egna praktik. Sandra är en dedikerad yogi och är elev till bl.a Anna Hultman, Jonas Rådahl, Ratheesh Mani och Penny Christodoulides.

Sandras klasser är starka och dynamiska, ofta med inslag av spännande armbalanser, utmanande vridningar samt djupa bakåtböjningar. Hon har även ett stort musikintresse och väver gärna in chanting och musik kopplat till klassens tema.

Therese Täckenström

Therese

Therese har undervisat i rörelse för vuxna och barn i snart ett årtionde. Hon började själv dansa balett ganska sent, i tonåren, efter att innan mest hållit på med pardans och jazz. Men från den första gången hon satte sin fot i balettsalen har hon varit fast. Efter att ha undervisat i dans och framförallt balett utvecklades hennes resa mer mot att gå till yogans värld och idag undervisar hon mest i yoga. Deltagarna på de klasser hon undervisar är allt från nybörjare till vana utövare, från den som mest ser yoga som en träningsform till den mer avancerade yogin som behöver mer utrymme till att göra praktiken till sin egen. Therese’s ambition är att sprida rörelseglädje – känslan av att varenda människa har en fantastisk kropp och ett fantastiskt sinne!

Maria Salomaa

Maria Salomaa

Maria har utövat yoga sedan 1996. Hon har sin grund i de fysiskt dynamiska traditionerna; ashtanga, hatha och iyengar. Pranayama är en integrerad del av hennes praktik. Hennes lärare (bland andra) är; Jonas Rådahl, Kia Naddermier, Sara Granström, Sudhir Tiwari, Eva Eriksson och Petri Räisänen. Maria har gått de två förstnämndas lärarutbildningar. Hon vidareutbildar sig kontinuerligt.

”Yogan ger mig stabilitet, styrka, glädje och lugn, något jag hoppas kunna förmedla vidare! ”

Ann Pierson

Ann

Mitt första möte med yoga för snart tjugo år sedan, väckte en stark passion och känslan av att hittat min väg till välbefinnande på alla plan i livet. Genom åren har jag haft ynnesten att praktisera och studera olika stilar av yoga och andra livsfilosofiier med en lång rad kunniga och inspirerande lärare i Sverige och utomlands. Ju mer jag fördjupar mig, desto mer vördnad känner jag för yogans tidlösa visdom och transformerande kraft. Yoga ger energi och hjälper mig att vara mer närvarande och medveten. Genom yoga har jag blivit stark och smidig i både kropp och sinne. Det har också lärt mig att lyssna inåt och lita på min intuition, men framför allt öppnar det hjärtat. Och ett öppet hjärta vill ge. Något så gott och välgörande varken vill eller kan jag behålla för mig själv. Det är en sann lycka att få dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter och guida och inspirera andra till att upptäcka yoga och möta sig själva.

Jag är certifierad 500+ lärare med en rad olika utbilningar inom hatha, ashtanga, rocket vinyasa, yinyoga bl a. För mig är yoga inte något att bemästra. Det har vi nog av. Det är en metod och ett system av övningar för att öppna upp, känna frid och frihet att vara dem vi är och uppnå vår fulla potential. Vi är alla olika med olika förutsättningar, bakgrunder, erfarenheter och livssituationer – så naturligtvis behöver vi med ödmjukhet utgå från var vi befinner oss och vad vi behöver och anpassa yogan utifrån det för att komma tillbaka till vårt naturliga tillstånd av balans och harmoni.

Marianne Engvall

Marianne Engvall har yogat i 18 år och har undervisat sedan 2008 varav flera år i Sydafrika. Hon undervisar på studios, på företag och hotell samt ger privat yoga och workshops.
Marianne har i grunden två stycken RYT 200 teacher trainings och vidareutbildar sig regelbundet inom yoga, ayurveda och hälsa. Några av Mariannes lärare och inspirationskällor är Jim Harrington, Hylton Jaggard och Lauren Porter.
Mariannes väg till yoga har gått via Tai Chi och Qigong medan hon bodde i Hongkong och ett djupt intresse för Ayurveda och meditation. I början undervisade Marianne främst Ashtanga, men är idag inriktad på Hatha, Vinyasa, Yin, Gravidyoga, Restorativ yoga och yoga som är speciellt utformad för att vara komplement till idrotter som cykling, ridning, golf mm. Dessutom undervisar hon i yoga anpassad för seniorer. Marianne är även yogalärare i olika välgörenhetsprojekt i Sydafrika.

Madeleine Uggla

Redan som tonåring började Madeleine ha intresse för livsfilosofi, självutveckling, gick kurser i meditation och Qi Gong. Samtidigt började hon åka skateboard på mitten av 90-talet och var en av de första kvinnliga skateboardåkare i Sverige. Hon har genom åren tävlat, coachat andra och varit en stor inspiration för andra tjejer. Hon balanserar livet med sina passioner för yoga, skateboard och surfing.

Yoga kom in i Madeleines liv 2009, efter att hon hade upplevt ett stort trauma som skulle förändra hennes liv. Yoga blev ett betydande verktyg och resurs för att hitta vägen tillbaka (från PTSD diagnos) till Livet och finna inre harmoni. Hennes erfarenhet av den läkande effekt samt själv utveckling som yogan gav, ledde till att hon själv ville undervisa och guida andra.

Hon har genom åren gjort ett flertal utbildningar Hatha TT 200h,100h Pranayama, Linjering/Assistering, Filosofi (The Yoga Alliance), varit mentor på yogalärare utbildningar, gått kurser/workshops. Hon har genom åren arbetat som en uppskattad yogalärare på olika studios, workshops, retreat och surf camps.

Madeleine undervisar främst hatha och vinyasa. Hennes klasser kännetecknas av en pedagogisk vägledning, rätt känsla för linjering och assistera och varm närvaro. Detta återspeglas av hennes energi, förståelse, nyfikenhet, lekfullhet och humor.

För att veta mer läs här

Luke Bache

Luke

Luke is an internationally experienced Yoga teacher, Therapeutic Yoga consultant and Mindfulness coach.

For the last 14 years he has worked in muscular skeletal clinics in New Zealand, lived and practiced qi gong and meditation with Shaolin monks in China, studied the traditional art of Tantra at a yoga university for two years in Thailand and spent over a month in silence meditating in a Buddhist monastery and he is currently studying Sensorimotor Psychotherapy.
His classes are therefore a mix of Tantra yoga, qi gong, ancient philosophy, mindfulness and psychotherapy

He has worked with Samsung to spread the culture of Mindfulness, is a proud Ambassador for the mindful clothing company Casall and was the therapeutic yoga teacher on the hit BBC show, ‘The Retreat with Nick Knowles’

His passion is to travel, study and combine different healing modalities . His aim is to make yoga accessible to everyone and to honour the tradition of yoga whilst using modern scientific studies on its benefits to merge the old with the new.

Fredrik Binette

Fredrik började sin egna resa inom yogan för nästan 20 år sedan.

Han har undervisat länge men sedan 10 år bakåt har han fullt ut guidat  inom traditionell yoga.

Fram till idag har han samlat ihop +5000h i undervisande och är registrerad E-Ryt500 inom Yoga Alliance.

Fredrik har utbildat sig inom klassisk Hatha Yoga Sivananda i Indiskt ashram, i Singapore samt gått en advanced utbildning på ashram i Tyskland. Han är även utbildad Meditationslärare av Swami Saradananda och gått en vidareutbildning inom Yoga Nidra med Chitra Sukhu. Han håller klasser, kurser, workshops, retreats & är lärare på 200h Yogalärarutbildning inom klassisk HathaYoga.

Fredrik ser yogan som en helhet, hur inte bara verktyget asanas är prio, utan hur vi kan se & leva yoga ur ett mer holistiskt helhetsperspektiv utifrån yogans synsätt.

Pranayama, Meditation & Vedanta/ filosofi samt avslappning är för Fredrik viktiga komponenter i yogan.

Följ Fredrik på instagram @stockholmyogi

Sara Olafsdottir

Sara Olafsdottir

Sara started practicing yoga when she was living in London in 2008 studying contemporary dance at Trinity Laban. She has been practicing ballet and then contemporary dance from a very early age. Her dance study was very intense both physically and emotionally and she felt that by doing yoga it would help her soften more in the movement and get more control over the breath. After moving back to Iceland, where she is from, she started doing more yoga and it came a big part of her life. Sara has been teaching yoga for over 6 years but she got her teaching training certification (RYT 200) at Yoga Shala in Iceland. She has also as group training certificate and Body Balance certificate and has taught since 2012 at yoga studios and gyms in Iceland. She also went to practice Ashtanga in Goa, India in 2013 and finished the first series.

Sara loves exploring the body and the breath and how they connect in such a beautiful way. She believes that what happens on the mat you can take with you to every day life. Patience, trust, positive thinking and non-comparison and so much more is what yoga can give you and with practice and believe you can start to feel it happen and take it with you off the mat as well.

Sara classes are soft but dynamic. She has mostly taught Vinyasa and loves to be creative with her flows.

Rikard Skogberg

Rikard började sin yoga med Ashtanga yogan för 8 år sedan och gjorde sin första lärarutbildning inom integral yoga i New York och sökte sig sedan vidare och fann Anusarayogan.

Rikard lägger fokus på att i yogan hitta en balans mellan det fysiska och andliga och att kunna integrera detta både i klassen men också ta med det ut i vardagen ”off the mat”.

Han gillar att undervisa en dynamisk klass med flow och samtidigt fokus på linjering och att integrera en medvetenhet på energi, intuition och kreativitet.

Rikard har utbildat sig i USA med grundaren av Anusarayoga John Friend, samt Ellen Saltonstall som haft fokus på linjering och biomekanink inom Anusara yogan samt Paula Tursi I Reflektionsyoga New York.

Rikard Arbetar också som Breath Therapist och Holistic Counselor.

Lisa Axelsson

Lisa was born and raised for the the first 9 years of her life in Asia which led to a life long interest in Eastern cultures. Her Mum also taught yoga so thus her love for yoga was always bubbling under the surface and just had to wait to be discovered until her early 20s.

She has been teaching yoga full time since 2014 and is a Yoga Alliance 500hr accredited teacher trained in ashtanga vinyasa, hatha, prenatal yoga & hypnobirthing. Her aim is not to teach you handstand (even though that can be fun) but the main thing she would like you to gain from practicing with her is to learn how to come back to yourself after a stressful day & help you find peace & space within which helps to make everything manageable again.

In terms of the physical side of her teaching, she focuses on simpler poses done with full engagement, breath & presence, preferring to teach healthy, functional movement and lots of circular, opening movements as opposed to extreme backbends or arm balances.

To Lisa the practice is a tool to create space & stability in the body, the mind and the breath.

Ratheesh Mani

Acharya Ratheesh Mani was born and raised in Kerala, Indien. As a child, he began to study Ayurveda, the 5000-year-old Indian medicine, with his grandfather. His childhood and home were characterized by the yogic tradition and principles. As a 14-year-old, he went alone to the Himalayas to study Vedic philosophy and yoga. Ever since, Ratheesh has taught yoga and travelled around the world, Malaysia, USA, Canada, Maldives, Germany, Switzerland, Sweden, Spain, France, Dubai and China to spread yoga.

Ratheesh has inspired thousands of students all over the world to embrace Yoga as a way of healthy living. He does this the old fashioned way, by example, and the content of his character. He has educated over 350 people to teach the Yoga traditions in his own teacher trainings. He has taught over 11,000 yoga classes, 25 teacher trainings, and also provides free 10-day teacher trainings.

In his words, “I act as a vehicle for the cause of making yoga available to everyone, through free teacher trainings known as ‘Yoga Makes a Difference’”.

Ebba Reuterswärd

Ebba teaches yoga to everyone, from absolut beginners, to pregnant women or professionell athletes, adapting the practice to the individual’s needs and abilities.

She have been teaching since 2002 and started to teach in Paris at Rasa yoga studio in the 6 arrondissement and taught there until she moved to Stockholm in 2011.

She holds a 500h level of certification with YA (500SYT) and continuously expands her knowledge in yoga and Pranayama / breathwork as well as in Buddhist meditation studying with various teachers around the world and all my fellow teachers at Altromondo.

She practice twice daily and her practice is her anchor in life and happiness.

 

Karin Schutz

Yoga är en av Karins stora passioner. En passion som hon vill dela med andra. Yogan hjälper henne att skapa balans, bli mer närvarande och anknyta till sitt inre.

Karin undervisar i vinyasa och hathayoga. De senaste två åren har hon bott på Mallorca där hon jobbat med yoga samt hållit yoga retreats.

Hennes klasser erbjuder en mix av starka flöden och lugna sekvenser med tid för eftertanke och återhämtning. Hon vill förmedla glädje och energi men samtidigt ett lugn och en möjlighet att möta sig själv. Genom sin undervisning vill Karin ge verktyg till andra så att de kan bli den bästa versionen av sig själva och på så sätt leva rikare liv.

Karin har en 200 h Teacher Training utbildning och har även gått Ulrica Norbergs utbildning – Yoga For Life 200 h.

Utöver sin roll som yogalärare arbetar Karin med företagssamarbeten på barnrättsorganisationen Friends.