Medlem t.o.m: {{ currentMember.expires_on | date:'d MMM yyyy' }}   {{ currentMember.voucher_credits }} klipp kvar Skaffa klippkort och medlemsskap
Fyll på klipp
Logga ut

Om oss

Altromondo-28

Jennie Liljefors

Altromondo, yoga, Jennie Liljefors, Healing Yoga

Jennie är utbildad yogalärare enligt the Yoga Alliance kriterier och är Anusara Inspired instruktör®. Hon har 15 års erfarenhet av yogaundervisning och lär ut Anusarainspirerad yoga,  gravidyoga och yinyoga.  Jennie arbetar dessutom med PT – yoga med terapeutisk inriktning, då främst med fokus på bearbetning av olika sorters trauman, psykiska som fysiska. I november 2017 kom hon ut med den uppskattade boken ”Healing Yoga – Den läkande kraften” som bland annat handlar om hur vi med yoga kan bearbeta och läka vid PTSD.

För Jennie är linjering A och O för att låta energin flöda friare. Hennes intresse och engagemang i ayurveda och kost gör att hon erbjuder en helhetslösning för en bättre hälsa på alla plan. Jennie fortsätter årligen att studera och fördjupa sig inom yogans magiska värld.

Vill du ha personlig träning, antingen själv eller i grupp är det Jennie du ska kontakta. Hon är en skicklig pedagog som med mjukhet och humor guidar dig genom din yogapraktik.

”När jag utför yoga övar jag mig på att leva genom att möta mig själv om och om igen. Ur ett större perspektiv ser jag yoga som evolution. Vi fortsätter att utvecklas för att vi utför yoga och möter oss själva, yogan fortsätter att utvecklas för att vi för budskapet vidare.
Yoga är en gåva redan från första mötet då man tänder ett ljus som aldrig släcks. Desto mer man praktiserar desto starkare kommer ljuset att brinna! Det är när vi stannar upp och stillnar som utveckling kan ske.
 Jag känner en stor tacksamhet till kunskapen om yoga och dess budbärare”.

Jennie drev Altromondo Yoga och butik i Alassio i Italien i 7 år innan hon tog konceptet med sig till Sverige. Altromondo Yogastudio öppnades hösten 2014 på Grev Turegatan 18 i Stockholm. Ordet altromondo betyder en annan värld på italienska och symboliserar att mötet med yoga innebär just det.

Cecilia Wikner

DSC_3490

Cecilia Wikner och har yogat regelbundet i mer än 15 års tid. Hon har praktiserat många olika former av yoga men Ashtanga yoga är den metod som hon främst utövar. Cecilia började undervisa yoga år 2003 och har sedan dess arbetat bland annat på Stationshuset i Saltsjöbaden, Atmajyoti i Stockholm och under fyra års tid i Förenade Arab Emiraten.

Cecilia har i grunden en 200 timmars teachertraining med R. Alexander Medin och flertalet teachertrainings och intensivkurser med Ron Reid och Marla Meenakshi. Andra lärare som inspirerar undervisnigen är bland annat Maty Ezaraty och Petri Räisänen.

Under åren har Cecilia även vidareutbildat sig för flertalet internationellt erkända lärare både i Sverige och utomlands och hon har varit i Mysore, Indien, hos Sri K. Patthabi Jois och R. Sharath Rangaswami.

Sedan januari 2012 driver Cecilia även sin egen yogastudio i Saltsjö-Duvnäs. Läs mer om Cecilia här.

Helena Wintre

Helena FW webb

Helena är utbildad yogalärare i USA enligt the Yoga Alliance kriterier och Anusara Inspired instructor®.

De lärare som Helena kontinuerligt vidareutbildar sig hos är bl.a. Sianna Sherma och Neesha Zollinger. Med en bakgrund från basket, kampsport och många år som gruppträningsinstruktör på SATS så är det yogan som intagit en stadig plats i hennes liv.

Yogan är en praktik som pågår 24 timmar om dygnet och som påminner om att njuta och vara tacksam över vardagens guldkorn och att se det unika i dig själv och andra.

Hon är grundare och ägare av yogaShakti och förutom yogan så jobbar Helena med grafisk design, webbdesign och har sitt eget klädmärke; Silence, som gör sköna yogakläder.

Helena är också en av huvudlärarna för yogalärarutbildningen i Viryayoga. Läs mer om Helena här.

Ulrica Norberg

IMG_1239

Ulrica har studerat och undervisat yoga i över tjugo år och har lång erfarenhet inom ett brett spektrum av olika yogiska system. Hennes undervisningsstil är kunnig, inspirerande, generös och varm och speglar element från sin egen meditation och yoga praktik, pedagogisk erfarenhet, liv och studier. Hon har en magisterexamen i film och journalistik, bott i USA under många år, rest över hela världen innan hon återvände tillbaka till sitt hemland Sverige där hon bor idag med sin man och deras gemensamma två små barn.

Ulrica har spelat en viktig roll för yogans utveckling i Europa från 90-talet. Hon har utbildat över 500 yogalärare och är en mycket omtyckt lärare, tränare, mentor samt författare till flera artiklar, böcker inklusive filmer om yoga.

Web: www.ulricanorberg.se
instagram: ulricanorberg

Anna Gordh Humlesjö

annagordh

Anna Gordh Humlesjö har utvecklat sin egen vinyasa flow yogastil där kreativa, smarta och sköna rörelsesekvenser möter influenser från modern dans, “yoga off the mat”, Shiva Rea’s ‘Prana Vinyasa®’ och spännande forskning kring mindfulness och personlig utveckling. Compassion till oss själva, varandra och världen är centralt i allt hon gör. Hon har praktiserat yoga och dans i 20 år, verkat som yogalärare sedan 2008 och använder yoga som en plattform för socialt engagemang.

Annas styrka är genomtänkt pedagogik och förmåga att skapa community. Både nya och erfarna yogaelever vägleds att utveckla sin potential sida vid sida.

“Varje gång vi ställer oss på mattan yogar vi tillsammans med varandra och resten av världen”

 

Rikard Skogberg

Rikard började sin yoga med Ashtanga yogan för 8 år sedan och gjorde sin första lärarutbildning inom integral yoga i New York och sökte sig sedan vidare och fann Anusarayogan.

Rikard lägger fokus på att i yogan hitta en balans mellan det fysiska och andliga och att kunna integrera detta både i klassen men också ta med det ut i vardagen ”off the mat”.

Han gillar att undervisa en dynamisk klass med flow och samtidigt fokus på linjering och att integrera en medvetenhet på energi, intuition och kreativitet.

Rikard har utbildat sig i USA med grundaren av Anusarayoga John Friend, samt Ellen Saltonstall som haft fokus på linjering och biomekanink inom Anusara yogan samt Paula Tursi I Reflektionsyoga New York.

Rikard Arbetar också som Breath Therapist och Holistic Counselor.

Ebba Reuterswärd

Med över 20 års erfarenhet av yoga är Ebba en av de få lärare i Sverige som studerat under de stora mästarna. På Altromondo Yoga undervisar Ebba i Yin Yoga där hon delar med sig av sin otroliga kroppskunskap och ger elever en total upplevelse. Yogan har genom åren hjälpt Ebba att bli mer tillåtande mot sig själv och att hitta en integritet i sitt eget varande vilket tydligt genomsyrar hennes klasser.

Nicole Hedman

Niki_20180509

Nicole är internationellt certifierad kundaliniyoga lärare enligt Yogi Bhajan och har utövat yogan sedan tidigt 90-tal. En före detta Premiär dansös vid The Australian Ballet och första soloist vid Kungliga Baletten, hon fann Kundaliniyoga som ett fantastiskt komplement till den krävande dansen.

Nicole har en förmåga att inspirera och guida dig enligt dina förutsättningar. Det hon älskar mest med denna yoga form är att alla kan genomföra den. Med sin glöd tänder hon andras inre ljus.

”Kundalini yoga har förbättrat min livskvalitet enormt. Det är en ära att få dela detta med mina medmänniskor på ett jordnära sätt.

Anders Östman

anders.ostman

Anders började med yoga när han bodde i England 2001. Han har gått många yoga immersions och workshops genom åren för välrenommerade lärare som Sharon Gannon, Gurmukh Kaur Khalsa  och Anthony Benenati för att nämna några. 2013 åka han till södra Brasilien för att gå en Vinyasa yogautbildning certifierad av RYS 200 Yoga Alliance med David Lurey och Mirjam Wagner.

Efter utbildningen började Anders direkt jobba som yogalärare. Hans klasser är ofta dynamiska med armbalanser och handståenden som också är något som han själv gillar mycket i sin egen yogapraktik.

Ann Pierson

Ann

Mitt första möte med yoga för snart tjugo år sedan, väckte en stark passion och känslan av att hittat min väg till välbefinnande på alla plan i livet. Genom åren har jag haft ynnesten att praktisera och studera olika stilar av yoga och andra livsfilosofiier med en lång rad kunniga och inspirerande lärare i Sverige och utomlands. Ju mer jag fördjupar mig, desto mer vördnad känner jag för yogans tidlösa visdom och transformerande kraft. Yoga ger energi och hjälper mig att vara mer närvarande och medveten. Genom yoga har jag blivit stark och smidig i både kropp och sinne. Det har också lärt mig att lyssna inåt och lita på min intuition, men framför allt öppnar det hjärtat. Och ett öppet hjärta vill ge. Något så gott och välgörande varken vill eller kan jag behålla för mig själv. Det är en sann lycka att få dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter och guida och inspirera andra till att upptäcka yoga och möta sig själva.

Jag är certifierad 500+ lärare med en rad olika utbilningar inom hatha, ashtanga, rocket vinyasa, yinyoga bl a. För mig är yoga inte något att bemästra. Det har vi nog av. Det är en metod och ett system av övningar för att öppna upp, känna frid och frihet att vara dem vi är och uppnå vår fulla potential. Vi är alla olika med olika förutsättningar, bakgrunder, erfarenheter och livssituationer – så naturligtvis behöver vi med ödmjukhet utgå från var vi befinner oss och vad vi behöver och anpassa yogan utifrån det för att komma tillbaka till vårt naturliga tillstånd av balans och harmoni.

Sandra Janson

Sandra

Sandra har i grunden en 200h Hatha utbildning enligt The Yoga Allience kriterier plus 100h Yinyogautbildning. Har gått workshops för Nikki Costello, Joe Barnett och Marc Holzman samt gått brevid Naomi Grosin som lärling. Nästa utmaning är en fördjupning i Pranayamatraditionen, där hon har fått möjlighet att assistera och gå brevid Sara Granströms workshops och klasser.

Sandras egen yogapraktik startade i Ashtanga vinyasa yogan men skiftade ganska snabbt över till en mer lugn och mjuk yogaform som Hatha, mjuk Hatha, Pranayama, Meditation och Yinyoga. Teknik och linjering är viktiga inslag i hennes undervisning samt att alltid bjuda in till och uppmuntra att arbeta med props på mattan för att anpassa praktiken till just elevens skeletala och muskulära förutsättningar och inte minst för att undvika skador. -”Det handlar om din praktik och inte vad grannen på mattan brevid kan och gör”

Yogan har inte funnits i mitt liv längre än ett par år men har snabbt vuxit sig till en stor del som jag inte kan och vill prioritera bort. Trots mattans begränsade yta är det där jag upplever mig som mest fri och hel. Det är där jag kan känna full närvaro och fokus och komma i kontakt med mig själv.

Marie Svanberg

Mariesvanberg

Marie började yoga 2003 när hon var gravid med sitt första barn och förstod tidigt att yogan kommit för att stanna i hennes liv. Hon har en grundläggande 200h yogalärarutbildning med Jonas Rådahl som huvudlärare och är certifierad barn- och ungdomsyogalärare genom KYF Sverige, 95h.

”Först och främst är jag elev och full av tacksamhet för de lärare som inspirerar mig. Min egen yogapraktik är en livslång resa och ett utforskande både på det emotionella och fysiska planet. Efter en stund på mattan känner jag mig både lugn, glad, kreativ och stark. Det är en känsla jag försöker förmedla.”

 

Lisa Harting

LisaHarting

Efter en väldigt tuff tid med mycket jobb och små barn var jag tyungen att hitta ett sätt att läka kroppen och varva ner. Yogan blev min räddning. Det var 15 år sedan och jag har sedan dess utövat och på senare år även undervisat i Hatha Yoga. Jag lär mig så mycket av alla som kommer på mina klasser och jag tycker det är så spännande att få ta del av andras yogaresor. Det är en ynnest att få dela min passion med andra.

I mina klasser är det alltid en blandning mellan aktivitet och vila med mycket andning och lång Savasana. Jag tror att alla går från mina klasser med ett inre lugn både i kropp och själ. Lite mjukare och med ett öppet hjärta. Allting handlar om att hitta kärleken till sig själv och i förlängningen till alla runt omkring oss. Det finns så mycket att utforska på insidan och vad det innebär att vara människa. Jag ger dem tid att hitta in i positionerna, stressar inte. Yogan är en hel vetenskap, inget flum. Man tar till sig det som man själv vill, det finns inga måsten i Yoga. Jag älskar människor och jag älskar att lära ut allt det jag själv lärt mig av mina lärare. Jag hoppas och tror att dom som kommer känner det.

Therese Täckenström

Therese

Therese har undervisat i rörelse för vuxna och barn i snart ett årtionde. Hon började själv dansa balett ganska sent, i tonåren, efter att innan mest hållit på med pardans och jazz. Men från den första gången hon satte sin fot i balettsalen har hon varit fast. Efter att ha undervisat i dans och framförallt balett utvecklades hennes resa mer mot att gå till yogans värld och idag undervisar hon mest i yoga. Deltagarna på de klasser hon undervisar är allt från nybörjare till vana utövare, från den som mest ser yoga som en träningsform till den mer avancerade yogin som behöver mer utrymme till att göra praktiken till sin egen. Therese’s ambition är att sprida rörelseglädje – känslan av att varenda människa har en fantastisk kropp och ett fantastiskt sinne!

Magnus Hagström

Magnus

Magnus är personlig tränare och coach som älskar att se andra människor utvecklas, både fysiskt och mentalt. Efter många års erfarenhet som tränare och idrottare vet han hur viktigt det är med balansen i livet för att utvecklingen både fysiskt och mentalt ska komma. Han strävar efter att skapa en balans mellan aktivitet och återhämtning, det ska vara glädjefullt och leda till välmående.

På senare år har Magnus intresserat sig allt mer för de mentala bitarna; han föreläser bland annat om stress och vikten av att ta sitt personliga ansvar över sitt liv och sin hälsa. Dessutom leder han klasser i de mentalt stärkande träningsformerna Soma Move och yoga.

”Ingenting är förbjudet eller fel bara du mår bra av det. Du väljer själv hur du vill leva och vad du vill göra!” Är ett av hans motton.