Strong Flow och föreläsning om Antiinflammatorisk kost och livsstil med Charlotte Fredriksson

Vad är en antiinflammatorisk kost och livsstil?

Det finns flera födoämnen som tex socker, margarin, alkohol, gluten, laktos och rött kött som kan, vid för stort intag, orsaka låggradig inflammation i kroppen. En sådan inflammation kan senare leda till livsstilsrelaterade sjukdomar såsom hjärt- och kärl, fetma, diabetes och depression. Det finns däremot många andra födoämnen som faktiskt skyddar mot inflammation tex grönsaker, rätt fetter, havre och t.o.m kaffe.

Inflammation är en viktig del av kroppens immunförsvar. Felaktig kost och livsstil, rökning, stress och för lite motion gör vårt immunförsvar överaktiverat som med tiden kan orsaka inflammation i kroppen. En låggradig inflammation kan dock pågå en längre tid utan att man har större symptom. För att boosta kroppens immunförsvar behöver vi ha en stabil tarmflora. Med kosten och livsstilen kan vi påverka detta ganska enkelt och snabbt och minska inflammation och förebygga risken för sjukdom.

Under denna dag får vi förutom yogan, ta del av vilken kost som är bra och varför, vilka livstilsval som påverkar, hur vi kan stärka vårt immunförsvar, vår allmänna hälsa och flera tips på hur vi kan implementera denna livsstil i vår vardag för en hållbar hälsa.

Program

11:30 – Strong Flow Yoga
13:00 – Paus, smoothie och lättare tilltugg, te (ingår i priset)
13:15 – Föreläsning Antiinflammatorisk kost och livsstil, diskussion och frågor
15:00 – Slut
LIDINGÖ
Datum: 30/1
Tid: 11:30-15:00
Plats: Lidingö
Pris: 500 kr
Lärare: Charlotte Fredriksson