IDUN – Gravidyogalärarutbildning, 85 h.

 

Pandemianpassat upplägg via zoom samt on location. OBS: nya datum och tider.

Datum/Tider 2021: 9-12/6 kl.09.00 – 17.30, 13/6 kl. 09.00 – 16.00, 14/6 kl.18.00 – 20.00, 7/7 kl.16.00 – 19.00, 18/8 kl.17.00 – 19.00, 5/9 kl.09.00 – 18.00

Längd:Totalt 85 h. 65 h är lärarledda lektioner, 10 h observation live eller via inspelade klasser, 10 h hemstudier.

Pris: 12 500 kr ( kan även faktureras/delfaktureras).

Förkunskaper: 200 h yoga utbildning samt minst 3 års regelbunden yogapraktik.

Lärare: Ulrica Norberg, Jennie Liljefors samt specialister.

 

Denna unika utbildning för yogalärare som söker efter en utbildning med djup och bredd i yoga för gravida har vuxit fram över tid. Här samlar Ulrica och Jennie sina insikter och kunskaper samt många års erfarenhet från deras arbete med gravidträning. Dom båda brinner för detta ämne och har fördjupat sig i det under många år. Dom har valt att titulera fördjupningsutbildningen IDUN – I Din Unika Närvaro för att varje kvinnas graviditet är unik och kan ge olika känslor vid olika graviditeter, även hos en och samma mamma.

IDUN är en komplett utbildning kring tiden före, under och efter en graviditet. Utbildningen är grundlig, omfattande och djup. Du får lära dig hur man bäst kan förbereda sig inför en graviditet, få hjälp om man har svårt att bli gravid samt hur man kan hjälpa sig själv att läka och återhämta sig på bästa sätt efter en förlossning. Ulrica och Jennie är båda överens om att bära och föda barn är en individuell resa. Varje kvinnas upplevelse bör stå i fokus, då alla graviditeter är annorlunda. Precis som våra kroppar, sinnen och själar behöver olika redskap och verktyg för att kunna förberedas på bästa sätt behöver vi även hitta tekniker för att hjälpa oss anpassa oss till den unika situation som uppstår när vi blir förälderar. Den nutida kvinnan vill även ofta hålla sig i form både under och efter graviditeten samtidigt som man då ska ta hand som sitt barn, arbete och hem.

Hur kan den ekvationen gå ihop? Hur kan vi hjälpa blivande föräldrar med hjälp av yoga, meditation, träning och kunskap?

Under en graviditet vänder vi fokus inåt både medvetet och omedvetet. Närvaroträning hjälper mamman att lättare får kontakt med sin egen kraft och sig själv. Den fysiska yogan hjälper till att grunda, skapa mer plats i kroppen, minska graviditetsåkommor, stärka upp och få en mer resistent kropp, få en bättre hållning samt ger bättre förutsättningar för läkning och återhämtning tider efter förlossningen. Förutom att en graviditet innebär att en kvinna ändrar form rent fysiskt, sker även en förändring på det sinnliga och emotionella planet.  Även här är yogans metoder till stor hjälp. Yogateknikerna hjälper kvinnan att komma i kontakt, och i bättre balans med sin kropp och med det växande barnet i magen då stor fokus läggs på avspänning, avslappning och andningsövningar samt rörelse med inriktning på mental närvaro i stunden.

INNEHÅLL: Gravidyoga, infertilitetsyoga/missfall, postnatalyoga, förlossningsförberedelse, förlossningsförberedande andning, meditation, hormonell påverkan hos mamman, fostrets utveckling under de tre trimestrarna, anatomi och biomekanik, , massage, mental förberedelse/positiv visualisering, partnerns roll, fjärde trimestern – tiden efter.

BESKRIVNING: Du får lära dig allt du behöver kring en graviditet hos både mamma och barn. Hur man som kvinna kan förbereda sig inför en graviditet, få hjälp om man har svårt att bli gravid samt hur man kan hjälpa sig själv att läka och återhämta sig på bästa sätt efter en förlossning. Denna utbildning kommer att vara ett verktyg för dig hela livet i din roll yogalärare, förälder, partner och medmänniska.

Varför har vi valt att kalla vår utbildning för IDUN?

” Vi anser att ibland kan fokus ligga för mycket på att man måste vara den perfekta föräldern, att det bara finns ett socialt accepterat sätt att föda eller att man måste må på ett särskilt sätt under en graviditet. Vårt fokus ligger inte att kommentera eller styra utan att ge utrymme, kraft, avlastning och neutralitet under resan. Verktyg som man gynnas av i hela livet. ”

IDUN – den kvinnliga urkraftens gudinna.
Vi kan historiskt via olika sagor, sägner och skrifter läsa om hur kvinnor i urminnes tider vid graviditet och förlossning tagit jorden, naturen, universum och den inre potentialen till hjälp. Att komma i kontakt med moder jord, naturens rytm och den feminina kreativa energin vi har inom oss genom ritualer, praktiker, systerskap, andning, meditation och yoga är och har i urminnes tider varit naturligt. Kvinnor måste idag lyfta sig själva och varandra och se till denna kraft. I detta så snabbt utvecklande samhälle har på många håll i världen förlossningens fokus gått från att känna in och följa den naturliga kraften till att mer använda sig av en systematiserad, planerad och medicinsk strategi. Det är dock i  samspel mellan medicin och natur som vi kan bli som starkast. Yoga hjälper oss att se vår biologiska potential.

 

Anmälan: Maila oss din intresseanmälan till info@yogaforlife.nu samt betala anmälningsavgift 2 000 kr, betalningsinformation får ni när vi mottagit er anmälan, uppge namn och vilken kurs det gäller. Avgiften kan även faktureras samt delfaktureras.

 

Avbokningsregler: Vi lever i en värld av konstant föränderlighet och vi förstår att planerna ibland ändras och oförutsedda omständigheter uppstår, och därför finner vi att det är nödvändigt att vi har konsekventa regler. Vi har strävat efter att göra dessa så rättvisa som möjligt, och hoppas att du håller med. Tack för ditt stöd. För att utbildningen ska bli av krävs minst 10 deltagare.

* Avbokning mer än två veckor före start: avbokningsavgift 1 000 SEK

* Avbokning mindre än två veckor före start: 50% av den totala avgiften återbetalas.

* Ingen återbetalning för avbokningar på dagen före kursstart och senare.

* Vid sjukdom/skada av det slaget att du inte kan påbörja kursen och mot uppvisande av läkarintyg återbetalar vi hela kursavgiften förutom 500 kr i administrativ avgift. Om du skulle råka ut för allvarlig sjukdom/skada under påbörjad kurs som gör att du inte kan fortsätta kursen så flyttar vi din plats till nästkommande kurs istället, men vi kan tyvärr inte återbetala pengar för påbörjad kurs.
Altromonodoyoga och Ulrica Norberg förbehåller sig rätten att avbryta ett program när som helst. Om detta inträffar, kommer en full återbetalning utfärdas.

©ALTROMONDOYOGA ©ULRICA NORBERG