Healing yoga kurs

Healing yoga – verktyg för läkning

Om vi känner oss trötta, utmattade, stressade eller lider av PTSD (posttraumatisk stress syndrom), sorg, depression, infertilitet, PMS, klimakteriebesvär eller annan fysisk eller psykisk ohälsa är Healing yoga kursen ett fantastiskt redskap som hjälp till återhämtning och läkning.

Healing yoga är en form av yoga skapad av Jennie Liljefors och baseras på programmen ur hennes bok Healing yoga – Den läkande kraften. Det är en lugnare form av yoga som är utmärkt att utöva när man behöver återhämta sig. Vi praktiserar andningstekniker, utför vilande positionerna som ger återhämtning, varvat med mjuka övningar för att bygga styrka och uthållighet. Fokus ligger på att arbeta med biomekaniska principer för en hälsosam hållning,

All form av yoga kan hjälpa oss att hela vår kropp och vårt sinne och hjälpa oss att få tillbaka kontrollen över våra liv om vi hamnat i en ond cirkel av stress och press. Att ta sig tid till att andas djupare, vila och slappna av varje dag är viktigt för en mer balanserad vardag och hjälper oss att mota bort stress, läka dess bieffekter samt förhindra att stressen blir kronisk eller att vi drar på oss andra stressrelaterade sjukdomar.

Yoga kan även hjälpa oss att läka på en själslig nivå om vi har varit med om ett trauma. Ett obearbetat trauma kan hindra oss att leva våra liv fullt ut. Vi kan inte trycka undan och gömma det mörka vi bär inom oss för alltid, till slut kan det komma upp till ytan i form av värk, ångest eller sjukdom.

Vi kan använda yoga som en läkande kraft. Med yoga behöver vi inte fokusera på traumat eller det negativa i sig, utan på de effekter det lämnat i kroppen såsom spänningar, värk och andningssvårigheter.

Denna kurs kommer du att kunna delta antingen på plats i studio eller live online. Priset är det samma för båda alternativen. För att boka kursen online, maila lidingo@altromondoyoga.com

HEALING YOGA KURS 

 • Dag: Onsdag
 • Tid:  16:30-17:35
 • Längd: 8 veckor
 • Plats: Lidingö
 • Datum: Info kommer
 • Pris: 2 800 kr, inklusive Healing Yoga bok samt Healing you skrivbok för reflektion, lån av matta samt skåp
 • Lärare: Jennie Liljefors
 • Missade tillfällen: Man får ta igen 2 missade tillfällen på öppna klasser.

HEALING YOGA KURSUPPLÄGG

 • Kursen består av 8 tillfällen, om vi utövar Healing yoga kontinuerligt under 8 veckor kan det hjälpa oss att bryta en dålig cirkel så att vi får mer ork att ta tag i vår läkning. Vi utgår från bokens innehåll och program.
 • Fokus är att med djupare andning och mjuka rörelser lösa upp och hantera emotionell stress som ofta ger återhållen andning, stel bröstrygg, skuldror, axlar och nacke samt stela höfter och värk i ryggen. Praktiken hjälper oss att höja vitaliteten i reproduktionsorganen och matsmältningsorganen (två system som sätts ur funktion vid hög stress, PTSD osv).
 • Vi börjar varje klass med att grunda oss med andningsövningar där vi kan finna andrum och skapa plats för oss själva.
 • Vi utövar meditation där vi lär oss acceptera och försonas med oss själva och hjälper oss komma till ro med det som är. Vi får en välbehövlig distans till negativa tankar som kan blockera oss. Meditation kan även öka vår viljekraft och handlingskraft att påbörja en läkning då vi får mer mod och styrka när vi kommer i kontakt med vårt inre.
 • Vi utövar olika positioner som vi håller under en längre stund vilket hjälper oss släppa på spänningar och instängda känslor, bli av med negativ stress samt stänga av våra inre alarmsystem.
 • En viktig aspekt är att klassen bygger på kunskap och filosofi sprungen ur kinesisk medicin. Likt akupunktur ökar den flödet av livsenergi i kroppens kanalerna, de så kallade meridianerna, som går till de olika organen.