Healing yoga kurs

Healing yoga som verktyg för läkning

Om vi känner oss utmattade, stressade eller lider av PTSD (posttraumatisk stress syndrom), sorg, depression, infertilitet, PMS, klimakteriebesvär eller annan fysisk eller psykisk ohälsa är Healing yoga kursen ett fantastiskt redskap som hjälp till återhämtning och läkning.

Healing yoga är en form av yoga skapad av Jennie Liljefors och baseras på programmen ur hennes bok Healing yoga – Den läkande kraften. Det är en lugnare form av yoga som är underbar att utöva om man behöver återhämta sig då man arbetar med biomekaniska principer för en hälsosam hållning, övar på andningstekniker, utför vilande positionerna som ger en annan återhämtning än när man sover då man ofta spänner sig omedvetet, varvat med mjuka övningar för att bygga styrka och uthållighet.

All form av yoga kan hjälpa oss att hela vår kropp och vårt sinne och hjälpa oss att få tillbaka kontrollen över våra liv om vi hamnat i en ond cirkel av stress och press. Att ta sig tid till att vila och slappna av varje dag är viktigt för en mer balanserad vardag och hjälper oss att mota bort stress, läka dess bieffekter samt förhindra att stressen blir kronisk eller att vi drar på oss andra stressrelaterade sjukdomar. Yoga kan hjälpa oss att läka på en själslig nivå om vi har varit med om ett trauma. Ett obearbetat trauma kan hindra oss att leva våra liv fullt ut. Vi kan inte trycka undan och gömma det mörka vi bär för alltid, till slut kommer det att komma upp till ytan i form av värk, ångest eller sjukdom.

Vi kan använda yoga som en läkande kraft. Med yoga behöver vi inte fokusera på traumat eller det negativa i sig, utan på de effekter det lämnat i kroppen såsom spänningar, värk och andningssvårigheter.

Kursupplägg

 • Kursen består av 8 tillfällen, om vi utövar Healing yoga kontinuerligt under 6-8 veckor kan det hjälpa oss att bryta en dålig cirkel så att vi får mer ork att ta tag i vår läkning. Vi utgår från bokens innehåll och program. Boken ingår som kursmaterial.
 • Fokusområdet är den nedre delen av kroppen för att lösa upp och hantera emotionell stress som ofta ger stela höfter och värk i nedre delen av ryggen samt höja vitaliteten i reproduktionsorganen och matsmältningsorganen (två system som sätts ur funktion vid stress, PTSD osv).
 • Vi börjar varje klass med att grunda oss med andningsövningar där vi kan finna andrum och skapa plats för oss själva.
 • Vi utövar meditation där vi lär oss acceptera och försonas med oss själva och hjälper oss komma till ro. Vi får en välbehövlig distans till negativa tankar som kan blockera oss. Meditation kan även öka vår viljekraft och handlingskraft att påbörja en läkning då vi får mer mod och styrka när vi kommer i kontakt med vårt inre.
 • Vi utövar olika positioner som vi håller under en längre stund vilket hjälper oss släppa på spänningar och instängda känslor, bli av med negativ stress samt stänga av våra inre alarmsystem.
 • En viktig aspekt är att klassen bygger på kunskap och filosofi sprungen ur kinesisk medicin. Likt akupunktur ökar den flödet av livsenergi i kanalerna, de så kallade meridianerna, som går till de olika organen.

HEALING YOGA KURSER HT 2019

 • Dag: Onsdagar
 • Tid:  16:00-17:05
 • Lärare: Jennie Liljefors
 • Datum kurs 1: 21/8, 28/8, 4/9, 11/9, 18/9, 25/9, 2/10, 9/10
 • Pris: 2760 kr inklusive Healing Yoga bok
 • Missade tillfällen: Man får ta igen 2 missade tillfällen på öppna klasser.

MER INFO OM HEALING YOGA KURS FORTSÄTTNING, KOMMER I HÖST!

För dig som gått en Healing yoga kurs, Healing yoga workshop eller har viss erfarenhet av yoga.

Nytt datum i höst!

Klippkort och medlemsskap kan du köpa online i vår butik.

Prova-på-erbjudande

För dig som inte provat vår yoga tidigare har vi ett förmånligt prova-på-erbjudande för endast 150 kr. Ring eller maila oss så bokar vi in dig!

  info@altromondoyoga.com  08 - 667 70 04