Mamma-baby yogakurs

Läk och bli stark efter graviditet och förlossning

Yoga är ett fantastiskt verktyg för dig som är nybliven mamma och hjälper dig att finna ett lugn i ett kanske nytt kaos. Yogan hjälper dig att acceptera och bli vän med din nya roll som mamma, stärka din tro på dig själv och därmed hjälpa dig bli mer lyhörd för din intuition som du behöver som nybliven mamma.

Yoga och andningen hjälper kroppen att bli stark och smidig igen på ett mycket skonsamt sätt. Den hjälper dig att läka både fysiskt men även psykiskt om det varit en utmanande tid under graviditet, förlossning och tiden efter. Andningsövningar hjälper dig att finna ro, hitta mer balans och energi samt hjälper även till på att få en orolig baby lugn!

Viktigt att komma ihåg är att våra kroppar är ständigt under förändring. Du behöver alltså inte tänka att din kropp ska se exakt ut efter graviditeten som innan. Sträva istället mot hälsa, vitalitet och stryka. Rekommendationen är att börja med fysiskt aktivitet som yoga ca 4-6 v efter vaginal förlossning och ca 8 v efter ett kejsarsnitt.

Viktigast under första tiden är att läka. Leder, ligament är fortfarande mjuka och uppluckrade ca 3-5 mån efter förlossning. Det är viktigt att först stärka upp bäckenbottenmuskulaturen så den kan hålla upp bl.a. bukmuskulaturen när du sedan börjar arbeta med resten av kroppen. Magmusklerna delar sig under en graviditet och det tar ca 4-8 v för dessa att läka ihop. Delningen ska vara som mest 3 fingrar bred för att man ska få börja med magövningar. Yogan hjälper mamma och barn att få en fin kemi och en mysigt stund.

Rekommenderad ålder på babyn är 2-6 månader.

I priset ingår utöver yoga, inträde med eget skåp , dusch med sköna produkter och bastu. Handduk finns att hyra

Kursstart: 4/11

  • Dag: Onsdagar
  • Tid: kl. 13.30-14.30
  • Längd: 6  veckor
  • Datum: 4/11, 11/11, 18/11, 25/11, 2/12, 9/12,
  • Lärare: Marianne Engvall
  • Pris: 1 600 kr

 

Klippkort och medlemsskap kan du köpa online i vår butik.