Medlem t.o.m: {{ currentMember.expires_on | date:'d MMM yyyy' }}   {{ currentMember.voucher_credits }} klipp kvar Skaffa klippkort och medlemsskap
Fyll på klipp
Logga ut

Mediyoga

Minska stress och oro i kropp och sinne

MediYoga kan definieras som en form av body-mind träning, en helhetsträning som stillar sinnet, ökar kroppsmedvetenheten och balanserar kroppens nerv- och hormonsystem men som också bidrar till ökad rörlighet, flexibilitet och styrka. 

Mediyoga klasser innehåller olika yogasekvenser som är utformade och sammansatta för att öka balans – fysiskt, mentalt och emotionellt. Genom forskning och kliniska utvärderingar är Mediyoga en reglerad och kvalitetssäkrad yogaform för svensk hälso- och sjukvård. 

Mycket inspiration har hämtats från kundaliniyoga likväl som ayurveda, den mångtusenåriga läkekonsten samt med komponenter från traditionell kinesisk medicin. Allt förpackat och strukturerat för att kunna utföras i terapeutiskt syfte. 

MediYoga passar om man lider utmattning, psykisk ohälsa, ospecifika ryggproblem, hjärt- och kärlsjukdomar, cancer, diabetes, sömnstörningar, ätstörningar, neurologiska sjukdomar, huvudvärk. 

MediYoga klasser utgår från ett tydligt recept som innebär att yogapassen har en tydlig struktur och innehåll. De delar som ingår i övningarna i passen är andning, fysiska positioner, fysiska rörelser, ögonposition och ljud. Målet är att synkronisera dessa delar med varandra tillsammans med uppmärksamhetsträning i kroppen. Grunden och den röda tråden i träningen är andningen som är den del som tydligast knyter ihop de mentala och fysiska aspekterna.

Alla övningar utförs alltid utifrån en central utgångspunkt men där individen tränas i att själv avgöra och känna in vilken nivå av anpassning som behöver göras utifrån egen förmåga och kapacitet. Detta gör att alla personer kan delta (frisk som sjuk) i utövandet av MediYoga och tillgodogöra sig goda effekter.

Forskning på yoga och alla dess mätbara effekter är en viktig nyckel för att kunna använda verktygen på bästa sätt inom hälso- och sjukvården – så forskning är en prioriterad verksamhet för MediYoga som initierat och deltagit i de flesta vetenskapliga studier och projekt runt yogans effekter som gjorts i Sverige sedan 1998.

Mediyoga har utvecklats i Sverige på Institutet för Medicinsk Yoga (IMY).

Schema & Bokning

Ordinarie tid för Mediyoga är

  • Torsdagar kl 14.00-15.15

Med vår onlinebokning kan du enkelt och smidigt planera och boka in dina yogalektioner. Mediyoga kostar 250 kr, eller 1 klipp för dig som har klippkort. Som halv/helårs medlem har du full tillgång till den här [klassen/kursen] och behöver inte betala någonting.

Klippkort och medlemsskap kan du köpa online i vår butik.

Prova-på-erbjudande

För dig som inte provat vår yoga tidigare har vi ett förmånligt prova-på-erbjudande för endast 150 kr. Ring eller maila oss så bokar vi in dig!

  info@altromondoyoga.com  08 - 667 70 04