Yogaresa till Alassio

Yogaresa till fantastiska Alassio på italienska rivieran 17 – 21 Maj 2023


Välkomna sommaren, ta hand om dig själv, träffa nya vänner och ha kul på denna underbara, energigivande och avkopplande yogaresa där du får tillfälle att njuta av det du själv tycker om.

Alassio är en underbar liten stad lätt tillgänglig på Italienska Rivieran. Den har allt man kan önska sig vad gäller härliga bad, vacker natur, utsökt mat, goda viner, gudomlig glass och kul shopping.Vi blandar meditation, yogapraktik, andningsövningar med ljuvliga måltider och skön fritid vid havet. 

Yoga klasserna hålls på  hotellets takterrass och i en yogastudio vackert belägen uppe på de lummiga kullarna ovanför Alassio dit vi åker arrangerad transfer tur och  retur.

Resan arrangeras i mindre grupp med yogalärarna Jennie Liljefors och Anders Östman. Du ges möjlighet till  individuell vägledning och korrigering. Detta ger dig tillfälle att både lära känna din kropp och din själ bättre och därmed forma en egen praktik som passar just dig i din vardag. 

Resan passar både den som är nyare för yoga och den som vill fördjupa och utveckla sin praktik. 

Yogadagen innehåller en härlig blanding

Morgon: Varje morgon börjar vi med en energihöjande Sadhana, en klass med rörelser, andningsövningar och meditation, i soluppgången med utsikt över medelhavet. 

Att ta en stund för sig själv på morgonen är ett fantastiskt sätt att komma i kontakt med sin djupare intention om hur man vill leva sitt liv. 

Förmiddag: På förmiddagarna utövar vi ett par timmars dynamisk yoga som i år har en mix med spännande örtkunskaper. Vi tar oss till en yogastudio stillsamt belägen uppe på de lummiga kullarna ovanför Alassio. Transfer taxibilar tar oss dit och tillbaka. 

Eftermiddag: På eftermiddagarna utövar vi yinyoga som är en mjukare form av yoga där man håller positionerna längre för att släppa på spänningar och stelhet. Man slappnar av och fokuserar på att finna cirkulation i bindväv och organ. 

Kväll: På kvällarna avnjuter vi härliga middagar på Hotel Savoia som är känt för sin goda mat. (Detta om man väljer halvpension, d.v.s. frukost och middag.)
 

Preliminärt schema Yogaresa Alassio 17 - 21 maj 2023      (tider och platser kan komma att ändras p.g.a. väderomslag).


Onsdag 17/5

17.30 – 18.30  Presentation samt välkomst yoga på Hotel Savoias takterass.

19.30  Aperitivo.

20.00 Middag.

torsdag 18/5 till lördag 20/5

07.00 - 08.00  Morgon Sadhana på takterassen.

08.00 - 09.30 Frukost.

09.45  Transfer till yogastudion.

10.00 - 12.00 Yoga workshop.

12.15 Transfer till hotellet.

12.30 Fri tid för lunch och bad.

17.15 - 18.15 Yoga på takterassen.

19.45  Gemensam middag på hotellet.

söndag 21/5

07.00 - 08.00 Morgon Sadhana på takterassen.

08.00 Frukost samt utcheckning 

09.30 Transfer till yogastudion.

10.00 - 11.15 Yoga workshop.

11.30 Transfer till hotellet.

Fri tid / hemfärd.


Pris yogakurs och boende

Pris för yoga kurs

5 850 kr per person. I priset ingår:
 

Välkomst aperitivo, Yogapraktik morgon, förmiddag, eftermiddag med 2 lärare, Doterras eteriska oljor vid varje praktik, Transfer mellan hotell och yogastudion ToR varje dag.

Pris Boende:

Ni bokar själva era rum (hotell kostnaden ingår inte i priset för yogakursen).

Boendet sker på Hotel Savoia (hemsida www.hotelsavoia.it). Från hotellet, som ligger vackert beläget på stranden, är det gångavstånd till mysiga caféer, restauranger och shopping. 

Priser beroende på önskemål (se nedan, det finns bara ett antal rum med utsikt mot havet, för att få det rum ni önskar bör man höra av sig så snart som möjligt).

Vår kontaktperson är Nunzio med mailadress info@hotelsavoia.it Vid mailkontakt skriv “Nunzio Altromondoyoga maggio 2023” i ämnesraden. 

Prisförslag boende: (för exakta priser maila Hotel Savoia) 

- Del i dubbelrum med havsutsikt, halvpension ca 150 euro per person och natt.

- Singel i dubbelrum med havsutsikt, halvpension ca 210 euro per person och natt.

- Del i dubbelrum utan havsutsikt, halvpension ca 120 euro per person och natt.

- Singel i dubbelrum utan havsutsikt, halvpension ca 180 euro per person och natt.


Flyg / Förslag på flyg

Flygbiljetter bokar ni själva (biljett kostnaden ingår inte i yogakursen). Närmaste flygplats är Nice, Côte D’azur. Från Nice tar man sig till Alassio med transfer (se nedan).

Förslag på flyg från Stockholm till Nice den 17/5 är antingen Eurovings kl 06.20 eller Norwegian kl. 06.45. 


Transfer Nice flygplats – Alassio 


Taxi transfer kan anordnas av hotellet. Pris ca 50 euro per person per resa (vid minst 4 person som delar). Intresseanmälan om transfer mailas till jennie@altromondoyoga.com så försöker vi samordna så gott det går. 

Hyrbil

Det går bra att hyra bil och ta sig själv till Alassio, sträckan är ca 10 mil och tar ca 1,5-2 timmar beroende på trafik.

Tåg

Det går tåg mellan Nice flygplats och Alassio, se www.trenitalia.comAnmälan och vidare information 


För anmälan eller frågor skicka ett mail med namn, adress och telefonnummer till jennie@altromondoyoga.com samt betala in anmälningsavgiften på 2 500 kr för att säkra er plats på resan, denna återbetalas ej vid avbokning efter 1 april (betalningsanvisning får ni via mail). 

Resterande del av avgiften för yogakursen på 3 350 kr betalas in senast den 1:a april 2023.

OBS: Ta med egen yogamatta och andra redskap du kan tänkas behöva till din praktik.