Yogaresa till Alassio 16 - 20 Maj 2024

Yogaresa till fantastiska Alassio på italienska rivieran 16 – 20 Maj 2024

Välkomna sommaren, ta hand om dig själv, fördjupa din yogapraktik, njut av ljuvlig mat, underbara stränder och hav, träffa nya vänner och ha kul på denna underbara, energigivande och avkopplande yogaresa där du får tillfälle att njuta av det du själv tycker om.

Alassio är en underbar liten stad lätt tillgänglig på Italienska Rivieran. Den har allt man kan önska sig vad gäller härliga bad, vacker natur, utsökt mat, goda viner, gudomlig glass och kul shopping.Vi blandar meditation, yogapraktik, andningsövningar med ljuvliga måltider och skön fritid vid havet. 

Yoga klasserna hålls på hotellets takterrass och i en yogastudio vackert belägen uppe på de lummiga kullarna ovanför Alassio dit vi åker arrangerad transfer tur och retur.

Resan arrangeras i mindre grupp med yogalärarna Jennie Liljefors och Anders Östman. Du ges möjlighet till individuell vägledning och korrigering. Detta ger dig tillfälle att både lära känna din kropp och din själ bättre och därmed forma en egen praktik som passar just dig i din vardag. 

Resan passar både den som är nyare för yoga och den som vill fördjupa och utveckla sin praktik. 


Yogadagen innehåller en härlig blanding

Morgon: Varje morgon börjar vi med en energihöjande Sadhana, en klass med rörelser, andningsövningar och meditation. Om vädret tillåter utför vi denna praktik på hotellets takterass i soluppgången med utsikt över medelhavet. 

Förmiddag: På förmiddagarna utövar vi ett par timmars dynamisk yoga. Vi tar oss till en yogastudio stillsamt belägen uppe på de lummiga kullarna ovanför Alassio. Transfer taxibilar tar oss dit och tillbaka. 

Eftermiddag: På eftermiddagarna utövar vi yinyoga som är en mjukare form av yoga där man håller positionerna längre för att släppa på spänningar och stelhet. Man slappnar av och fokuserar på att finna cirkulation i bindväv och organ. 

En av eftermiddagarna gör vi en gemensam utflykt till Villa Pergola som är känt för sin praktfulla trädgård med magnifika blommor, lavendelbuskar och träd. Både Villan och trädgården ligger på promenad avstånd från hotellet och har en magnifik utsikt över Alassio bukten. Vi avslutar med en aperitivo på den lummiga trädgårds terassen.

Kväll: På kvällarna avnjuter vi härliga middagar på Hotel Savoia som är känt för sin goda mat. (Detta om man väljer halvpension, d.v.s. frukost och middag)
.

Preliminärt schema Yogaresa Alassio 16 - 20 maj 2024 (tider och platser kan komma att ändras p.g.a. väderomslag).

Torsdag  16/5

17.30 – 18.30 Presentation samt välkomstyoga på Hotel Savoias takterass.

19.30 Aperitivo.

20.00 Middag.

Fredag 17/5 till Söndag 19/5

07.15 - 08.15 Morgon Sadhana på takterassen.

08.15 - 09.30 Frukost.

09.45 Transfer till yogastudion.

10.00 - 12.00 Yoga workshop.

12.15 Transfer till hotellet.

12.30 Fri tid för lunch och bad.

17.15 - 18.15 Yoga på takterassen / en av eftermiddagarna utgår denna för utflykt till Villa Pergola.

19.45 Gemensam middag på hotellet.

Måndag 19/5

07.00 - 08.00 Morgon Sadhana på takterassen.

08.00 - 09.15 Frukost samt utcheckning 

09.30 - 11.00 Yoga workshop på hotellet eller yogastudion.

Fri tid / hemfärd.

Pris för yoga kurs: 

5 850 kr per person. I priset ingår:
 

Välkomst aperitivo, Yogapraktik morgon, förmiddag, eftermiddag med 2 lärare, Doterras eteriska oljor vid varje praktik, Transfer mellan hotell och yogastudion ToR varje dag. Utflykt till Villa Pergola.

Pris Boende:

Ni bokar själva era rum (hotell kostnaden ingår inte i priset för yogakursen).

Boendet sker på Hotel Savoia (hemsida www.hotelsavoia.it). Från hotellet, som ligger vackert beläget på stranden, är det gångavstånd till mysiga caféer, restauranger och shopping. 

Priser beroende på önskemål (se nedan, det finns bara ett antal rum med utsikt mot havet, för att få det rum ni önskar bör man höra av sig så snart som möjligt).

Vår kontaktperson är Nunzio med mailadress info@hotelsavoia.it Vid mailkontakt skriv “Nunzio Altromondoyoga maggio 2024” i ämnesraden. 

Prisförslag boende: (för exakta priser maila Hotel Savoia) 

  • - Del i dubbelrum med havsutsikt, halvpension ca 150-170 euro per person och natt.
  • - Singel i dubbelrum med havsutsikt, halvpension ca 210-230 euro per person och natt.
  • - Del i dubbelrum utan havsutsikt, halvpension ca 120-140 euro per person och natt.

Flyg 

Flygbiljetter bokar ni själva (flygbiljett kostnaden ingår inte i yogakursen). Närmaste flygplats är Nice, Côte D’azur. Från Nice tar man sig till Alassio med transfer (se nedan).

Transfer Nice flygplats – Alassio 


Taxi transfer kan anordnas av hotellet. Pris ca 60 - 70 euro per person per resa (vid minst 4 person som delar). Intresseanmälan om transfer mailas till jennie@altromondoyoga.com så försöker vi samordna så gott det går. 

Hyrbil

Det går bra att hyra bil och ta sig själv till Alassio, sträckan är ca 10 mil och tar ca 1,5-2 timmar beroende på trafik.

Tåg

Det går utmärkt att ta tåg mellan Nice flygplats och Alassio, se www.trenitalia.com

Anmälan och vidare information

För anmälan eller frågor skicka ett mail med namn, adress och telefonnummer till jennie@altromondoyoga.com samt betala in anmälningsavgiften på 2 500 kr genom att klicka på knappen "BOOK NOW" nedan för att säkra er plats på resan, denna avgift återbetalas ej vid avbokning efter 25 mars,

Resterande del av avgiften för yogakursen på 3 350 kr betalas in senast den 1:a april 2024, betalningsanvisning får ni via mail. 

OBS: Ta gärna med egen yogamatta. Några lånemattor finns på plats.