Yin yoga - Autumn Detox

Välkomna på en välgörande Yinyoga Autumn Detox workshop med fokus på att vända oss inåt och ta hand om vår kropp och vårt sinne.


Efter sommaren följer hösten. Under denna årstid övergår energin i naturen från yang till yin. Det är en tid då dagarna blir kortare och det blir mörkare. Naturen börjar förbereda sig för vintern. I samklang med naturen vänder vi oss mer inåt. Vi hand om vår skörd och kultiverar det vi skapat.

Hösten är också en bra tid på året att reflektera och att släppa taget både psykiskt och fysiskt. Precis som träden tappar sina löv den här tiden på året kan också vi känna ett behov av att släppa taget om det som inte längre tjänar oss.

Hösten är en mycket bra tid att göra mer yinyoga eftersom det är en form av yoga som är lugnare och långsammare vilket är egenskaper som går hand i hand med den tiden på året.

I traditionell kinesisk medicin är Metall höstens associerade element. Metallen är representerad i lungan, tjocktarmen, huden och håret. Enligt Ayurveda ökar vata energin på hösten. Vata är en lätt, torr och kall energi vilket kan göra att vi känner oss mer rastlösa, ojordade och känsla av en torrare kropp.

Lungan anses vara vårt känsligaste organet och är mycket nära kopplat till vårt immunförsvar.. Så att utföra en praktik som stärker immunförsvaret kommer att vara till stor hjälp.
Tjocktarmen och matsmältningsorganen är också viktiga att främja..

Vi kommer att låta metallelementets energi guida oss genom en serie av yinyoga sekvenser som stödjer och balanserar funktionen hos lungan och tjocktarmen. 
Lung och tjocktarmens meridianer är relaterade till hösten, så att rikta in sig på dessa kanaler hjälper oss att skapa en balans inför hösten.

Genom djupgående stretch och medveten andning kommer vi att öppna upp kroppens kanaler för att främja flödet av livskraft och därmed främja inre balans och harmoni.


Dag: Onsdag 28/8
Tid: 19:00-21:00
Place: Grev Turegatan
Lärare: Jennie Liljefors
Pris: 450 kr (Inklusive te och lättare tilltugg).
Innehåll: öppen för alla nivåer, inklusive nybörjare. Vi börjar klassen med ett mjukt flöde inspirerat av kundaliniyoga för en djupare andning och mjukare ryggrad. Därefter följer ett lugnare yinyoga flöde där vi håller varje position ett par minuter. Under klassen guidas vi in i vaken vila för maximal ro och avslutar med en längre vila.